English   Danish

2015/2016  KAN-CSPKO1052U  Kandidatspeciale

English Title
Kandidatspeciale

Kursusinformation

Sprog Dansk
Kursets ECTS 30 ECTS
Type Obligatorisk
Niveau Kandidat
Varighed Et semester
Starttidspunkt Efterår, Forår
Tidspunkt Skemaet bliver offentliggjort på calendar.cbs.dk
Min. antal deltagere 1
Max. antal deltagere 2
Studienævn
Studienævnet for cand.soc.
Kursusansvarlig
  • Erik Caparros Højbjerg - MPP
Primære fagområder
  • Innovation/Innovation
  • Organisation/Organization
  • Sociologi/Sociology
Sidst opdateret den 23-05-2016
Læringsmål
For at opnå karakteren 12 skal den studerende, med ingen eller få uvæsentlige mangler eller fejl, opfylde følgende læringsmål:
  • Formulere et afgrænset problem, som kan styre og strukturere arbejdet med kandidatspecialets indhold, indenfor studiets fagfelt
  • Udvælge og tilpasse teori, der anvendes i analysen.
  • Begrunde og evaluere anvendte metoder og undersøgelsesdesign
  • Sikre logisk sammenhæng imellem problemformulering, analyse og konklusion
  • Argumentere for betydningen af de valg, der er foretaget i udarbejdelsen af kandidatspecialet.
  • Diskutere og kritisere de analytiske og mulige empiriske resultater, som undersøgelsen giver anledning til.
  • Uddrage implikationer i forhold til forretningspraksis inden for samme fagfelt.
  • Formidle kandidatspecialets indhold på klar og sammenhængende vis
Prøve/delprøver
Kandidatspeciale:
Prøvens ECTS 30
Prøveform Mundtlig prøve på baggrund af skriftligt produkt

Det er en forudsætning for at deltage i den mundtlige prøve, at det skriftlige produkt er afleveret inden afholdelse af prøven; inden for fastsat frist. Karakteren gives på baggrund af en helhedsbedømmelse af det skriftlige produkt og den individuelle mundtlige præstation.
Individuel eller gruppeprøve Gruppeprøve, grupper bestående af max. 2 studerende
Hvis to studerende skriver kandidatspeciale sammen, vil den mundtlige eksamen være en gruppeeksamen.
Omfang af skriftligt produkt Se nedenfor
Kandidatspeciale må omfatte max. 80 normalsider for én studerende og max. 120 normalsidenr for to studerende. Nærmere retningslinjer for det mundtlige forsvar findes på cand.socs hjemmeside på e-campus.
Opgavetype Kandidatspeciale
Varighed
Skriftligt produkt afleveres på en fastsat dato og tidspunkt.
60 min. pr. studerende, inkl. votering, karaktergivning og begrundelse
Bedømmelsesform 7-trins-skala

Den studerendes stave- og formuleringsevne indgår i den samlede bedømmelse af eksamenspræstationen, dog vægter det faglige indhold tungest.
Bestemmelser vedrørende resuméet Resumeet skal skrives på engelsk.
Bedømmer(e) Eksaminator og ekstern censor
Eksamensperiode Sommer, Kandidatspecialet skal afslutte uddannelsen.
Syge-/omprøve
Samme prøveform som ved ordinær prøve
Beskrivelse af eksamensforløbet

Prøven er ekstern og har form af en individuel mundtlig eksamination af en times varighed (inkl. votering)på grundlag af af et skriftlig speciale. 
 

Kandidatspecialet skal indeholde et resumé af afhandlingen (max. 1 normalside)udfærdiget på engelsk. Resumeet indgår i bedømmelsgrundlaget. Der vil ved bedømmelsen blive lagt vægt på stave- og formuleringsevne. Kandidatspecialet skal udfærdiges og indleveres på engelsk på de engelsk sprogede uddannelser. Studerende på dansksprogede uddannelser kan vælge at indlevere specialet på engelsk. Såfremt specialet skrives på engelsk skal resumeet være på dansk.


Ved bedømmelsen medvirker vejlederen (hvis flere vejledere da alene hovedvejlederen) samt én ekstern censor. Bedømmelsens resultat skal være et udtryk for en helhedsvurdering af det skriftlige specialet (inkl. resumeet), den mundtlige eksamination samt den studerendes stave- og formuleringsevne, idet det faglige indhold dog vægter tungest. Udarbejdelsen af specialet og den mundtlige eksamination kan ske individuelt eller af to studerende i fællesskab.

Syge/omprøven i kandidatspecialet. Såfremt den studerende har afleveret kandidatspecialet individuelt eller sammen med en anden studerende, men bliver syg til det mundtlige forsvar, arrangeres hurtigst muligt et nyt forsvar på baggrund af den indleverede speciale. Såfremt den studerende ikke har bestået den ordinære prøve i specialet, har den studerende ved omprøven mulighed for, i samråd med vejleder/eksaminator, enten at indlevere kandidatspecialet i omrabejdet form eller at indlevere en ny kandidatspecialet på et nyt grundlag.    

Kursets indhold, forløb og pædagogik

Specialeblokken består i udarbejdelsen af et skriftligt speciale (kandidatspecialet), der skal tjene til afprøvning af den studerendes evne til faglig fordybelse og til selvstændigt at beskrive, analysere og bearbejde en kompleks problemstilling på kandidatniveau. Emnet for kandidatspecialet vælges af den studerende inden for uddannelsens overordnede tema og faglige profil. Opgaveformuleringen for kandidatspecialet skal godkendes forud for vejledningsforløbet. Samtidig med godkendelsen fastsættes en afleveringsfrist og en plan for vejledningen. Der henvises til menupunktet "Kandidatspeciale" på studiets hjemmeside på e-campus.

Under udarbejdelsen af kandidatspecialet er den studerende berettiget til at modtage vejledning. Studerende der vælger at skrive et individuelt kandidatspeciale har ret til 21 vejledningstimer mens studerende der skriver sammen med en anden studerende har ret til at modtage 32 timers vejledning.

Kandidatspecialet skal omfatte maksimalt 80 normalsider (én normalside er 2275 anslag inkl. Mellemrum) for én studerende, og maksimalt 120 normalsider for to studerende.
 

Undervisningsformer
Den studerende har ret til vejledning, se ovenfor.
Sidst opdateret den 23-05-2016