2015/2016 BA-BJURO1501U Mikroøkonomi
English Title | |
Micro Economics |
Kursusinformation |
|
Sprog | Dansk |
Kursets ECTS | 7,5 ECTS |
Type | Obligatorisk |
Niveau | Bachelor |
Varighed | Et quarter |
Starttidspunkt | Første quarter |
Tidspunkt | Skemaet bliver offentliggjort på calendar.cbs.dk |
Studienævn |
Studienævnet for HA/cand.merc. i erhvervsøkonomi og
erhvervsjura, BSc
|
Kursusansvarlig | |
|
|
Primære fagområder | |
|
|
Sidst opdateret den 06-08-2015 |
Læringsmål | |||||||||||||||||||||||
For at opnå karakteren 12 skal den
studerende, med ingen eller få uvæsentlige mangler eller fejl,
opfylde følgende læringsmål:
|
|||||||||||||||||||||||
Forudsætninger for at deltage i kurset | |||||||||||||||||||||||
At de studerende kan læse engelsk faglitteratur samt deltage i faglige aktiviteter på engelsk. Herudover skal de studerende have grundlæggende kendskab til matematik svarende til B eller A niveau. | |||||||||||||||||||||||
Prøve/delprøver | |||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||
Kursets indhold, forløb og pædagogik | |||||||||||||||||||||||
Faget Mikroøkonomi præsenterer grundlæggende økonomisk teori om
forbrugeres og virksomheders økonomiske beslutninger,
konsekvenserne heraf for vareprisdannelse, arbejdskraft, m.v. og
samspillet mellem de forskellige markeder. Desuden omtales
mulighederne for at opnå en samfundsøkonomisk effektiv
ressourceanvendelse samt den økonomiske politiks (for eksempel
konkurrencepolitikkens) indflydelse på de enkelte markeder og på
den samfundsøkonomiske effektivitet.
|
|||||||||||||||||||||||
Undervisningsformer | |||||||||||||||||||||||
Forelæsningerne foregår udelukkende
på engelsk, men øvelsesholdene bliver afholdt på dansk. Eksamen
afholdes ligeledes på dansk.
Det forventes at de studerendes arbejdsindsats fordeler sig over fagets 206 arbejdstimer på følgende vis: |
|||||||||||||||||||||||
Arbejdsbelastning | |||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||
Yderligere oplysninger | |||||||||||||||||||||||
Supplerende materiale (øvelser, slides, osv) kan hentes på LEARN |
|||||||||||||||||||||||
Foreløbig litteratur | |||||||||||||||||||||||
Pensum er vejledende. Se lektionsplanen på Learn for yderligere
information.
|