2014/2015
BA-BEOKO1020U Oral communication
English Title |
Oral communication |
|
Sprog |
Dansk |
Kursets ECTS |
7,5 ECTS |
Type |
Obligatorisk |
Niveau |
Bachelor |
Varighed |
Et semester |
Placering |
Efterår |
Tidspunkt |
Skemaet bliver offentliggjort på
calendar.cbs.dk |
Studienævn |
Studienævnet for BA i Engelsk og
Organisationskommunikation
|
Kursusansvarlig |
|
Primære
fagområder |
- Sprog og interkulturelle studier/Language and Intercultural
Studies
|
Sidst opdateret den
14-08-2014
|
Læringsmål |
Den studerende skal kunne:
- demonstrere indsigt i og kunne anvende de teorier, der er
blevet arbejdet med i kursusforløbet (fx talehandlinger, face og
høflighed, deixis og kohærens, argumentation, retorik)
- formulere sig flydende, klart og tydeligt på engelsk uden
væsentlige kommunikationshæmmende fejl og med en passende
talehastighed, stemmeføring og stemmestyrke
- formulere sig hensigtsmæssigt i forhold til målgruppe,
situation, formål og genre på basis af en teoretisk baseret analyse
af den givne situation.
- For så vidt angår præsentationen skal den studerende desuden
kunne: fremføre overbevisende argumentation, formulere sig på
nærværende og fængende vis og levere en velstruktureret
præsentation
|
Prøve/delprøver |
Oral
Communication:
|
Prøvens
ECTS |
7,5 |
Prøveform |
Mundtlig prøve på baggrund af skriftligt produkt
Det er en forudsætning for at deltage i den mundtlige prøve,
at det skriftlige produkt er afleveret inden afholdelse af prøven;
inden for fastsat frist. Karakteren gives på baggrund af en
helhedsbedømmelse af det skriftlige produkt og den individuelle
mundtlige præstation. |
Individuel eller gruppeprøve |
Individuel |
|
Mundtlig prøve på basis af et skriftligt oplæg
der indeholder en situationsbeskrivelse og en kort redegørelse for
relevante strategiske overvejelser.
Eksamenssproget er engelsk
Den mundtlige prøve: Den studerende holder en præsentation ud fra
det skriftlige oplæg og indgår derefter i dialog med eksaminator om
teoretiske spørgsmål.
Prøvesprog: Engelsk |
Omfang af skriftligt produkt |
Max. 1 side |
|
Emner til det skriftlige oplæg udleveres.
Varighed til udarbejdelse af skriftligt oplæg: 48 timer |
Opgavetype |
Synopsis |
Varighed |
Skriftligt produkt afleveres på en fastsat dato og
tidspunkt.
20 min. pr. studerende, inkl. votering, karaktergivning og
begrundelse |
Forberedelse |
Uden forberedelse |
Bedømmelsesform |
7-trins-skala |
Bedømmer(e) |
Eksaminator og bi-eksaminator |
Eksamensperiode |
Vintertermin |
Syge-/omprøve |
Samme prøveform som ved ordinær
prøve
|
|
Kursets indhold, forløb og pædagogik |
Det overordnede mål med kurset er at give de studerende en
teoretisk og praktisk indføring i udvælgelsen og brugen af
relevante sproglige redskaber, der kan forbedre deres mundtlige
kommunikationskompetence på engelsk.
Et yderligere mål med kurset er at højne de studerendes bevidsthed
om, hvordan man effektivt og professionelt kommunikerer med
forskellige målgrupper på engelsk.
Derudover bliver den studerende i stand til at identificere de
mest brugte genrer i den mundtlige kommunikation i
erhvervsvirksomheder og andre organisationer.
Endelig tilegner den studerende sig et meta-sprog som vil sætte
hende/ham i stand til at diskutere og analysere mundtlige tekster
og hvordan de virker overfor forskellige målgrupper.
Undervisningssproget er engelsk og dansk
|
Undervisningsformer |
Undervisningsmetoderne varierer afhængigt af
indholdet i den enkelte undervisningsgang. Eksempler kan være:
forelæsninger, Q&A sessions, diskussioner,
studenterfremlæggelser. |
Arbejdsbelastning |
Undervisning |
31 timer |
Forberedelse |
81 timer |
Selvstændig tilegnelse af fagligt stof |
14 timer |
Afleveringsopgaver |
20 timer |
Eksamen incl. eksamensforberedelse |
60 timer |
|
Foreløbig litteratur |
Vejledende litteratur:
Mondahl, Svendsen & Rasmussen (2010): Professional oral
communication in English (Copenhagen: Copenhagen Business School
Press).
Christensen & Gabrielsen (2010): The Power of Speech
Derudover vil aktuelle og relevante artikler, som indgår i pensum,
blive gjort tilgængelige via studiets
e-læringsfaciliteter.
|
Sidst opdateret den
14-08-2014