English   Danish

2023/2024  DIP-DSAMO1004U  Markedsføring

English Title
Strategic Marketing

Kursusinformation

Sprog Dansk
Kursets ECTS 5 ECTS
Type Obligatorisk
Niveau Diplom
Varighed Et semester
Starttidspunkt Efterår
Tidspunkt Skemaet bliver offentliggjort på calendar.cbs.dk
Studienævn
Studienævnet for HD (2. del)
Kursusansvarlig
  • Claus Varnes - Institut for Afsætningsøkonomi (AØ)
Primære fagområder
  • Markedsføring/Marketing
Undervisningsformer
  • Blended learning
Sidst opdateret den 22-11-2023

Relevante links

Læringsmål
  • Med udgangspunkt i fagets teorier, modeller og begreber skal den studerende have en tilstrækkelig viden til selvstændigt at kunne identificere og anvende løsningsmodeller på empiriske problemstillinger inden for fagområdets centrale områder og egenhændigt kunne vælge eller sammensætte konsistente handlingsforslag ved udformningen af markedsføringsstrategier på forskellige typer af markeder.
  • Indenfor B2B, B2C, B2G m.fl. - købsadfærd skal den studerende have en dyberegående viden, der muliggør refleksion over teori, metode og praksis.
  • Kunne analysere og vurdere den samlede kunderejse med touch points og tilhørende adfærds styrende parametre. Herunder samspillet mellem problemsøgning og informationstilgængelighed som styrende for adfærdsmønstret.
  • Kunne analysere og vurdere strategiske problemstillinger i relation til virksomheders produkt portefølje, produktpositionering, produktudvikling og -tilpasning med anvendelse af fagmodulets teori- og begrebsapparat.
  • Vurdere behovet for, der med udgangspunkt i kundesegmenternes ønsker og behov sikrer, at virksomhedens produkter og services kontinuerligt udvikler sig i overensstemmelse med efterspørgslen, virksomhedens markeder og de konkurrencemæssige vilkår.
  • Kunne gennemføre en strategisk planlægningsproces og opfølgning for virksomheder, som konkret kan udmunde i forslag til en samlet "go to market" plan.
  • Kunne analysere og vurdere konkurrencen i markedet om at tilfredsstille samme behov, såvel set ud fra udbud som efterspørgsels perspektivet.
  • Kunne forstå og analysere prisen/værdi skabelsen som en strategisk, taktisk og operationel handlingsparameter.
Prøve/delprøver
Markedsføring:
Prøvens ECTS 5
Prøveform Mundtlig prøve på baggrund af skriftligt produkt

Det er en forudsætning for at deltage i den mundtlige prøve, at det skriftlige produkt er afleveret inden afholdelse af prøven; inden for fastsat frist. Karakteren gives på baggrund af en helhedsbedømmelse af det skriftlige produkt og den individuelle mundtlige præstation, jf. også studieordningens regler om prøveformer.
Individuel eller gruppeprøve Individuel prøve
Omfang af skriftligt produkt Max. 10 sider
Opgavetype Rapport
Udlevering af opgave Opgaven stilles i undervisningen
Varighed
Skriftligt produkt afleveres på en fastsat dato og tidspunkt.
20 min. pr. studerende, inkl. votering, karaktergivning og begrundelse
Bedømmelsesform 7-trins-skala
Bedømmer(e) Eksaminator og bi-eksaminator
Eksamensperiode Vinter
Syge-/omprøve
Samme prøveform som ved ordinær prøve
Kursets indhold, forløb og pædagogik

Faget har til formål at kvalificere den studerende til selvstændigt at kunne løse komplekse ledelsesopgaver i form af markedsføringsledelse og strategisk markedsplanlægning.

 

Værdiskabelse er omdrejningspunktet for kurset og du bliver i stand til at besvare præcist hvordan værdi bedst skabes og hvordan den mest effektivt leveres i en verden som er mere og mere digitaliseret og globaliseret.

 

Du vil kunne analysere markedsføring og arbejde med dens kompleksitet som et netværk af interesser. Derfor opbygges også en kompetence i at udvikle forretningen, skabe mersalg og skabe vækst med nye serviceydelser, produkter eller forretningsmodeller, og herunder analysere selve kerneforretningen.

 

Generelt vil du få en kompetence i at arbejde brugbart med læring om årsagssammenhæng indenfor marketing og salg for at kunne sige noget systematisk om hvad som virker og ikke gør. Hovedfokus vil i dette kursus være marketing.

 

Beskrivelse af undervisningsformer
Undervisning i efteråret:
Undervisningen vil være en kombination af oversigtsforelæsninger, dialog undervisning med inddragelse af deltagernes egne erfaringer og relevante aktuelle/konkrete problemstillinger i relation til pensum samt mini-cases (gruppearbejde) med efterfølgende plenumdrøftelser.

Undervisning i foråret:
Undervisningen foregår online med videoer, podcasts, skriftlige opgaver, Peergrade og quiz.
Feedback i undervisningen
Undervisning efterår:
Der ydes løbende feedback i undervisningen.

Undervisning forår (online)
Der ydes feedback i form af online quiz'er, peergrade evalueringer, samt synkrone Q&A sessioner en gang om ugen.
Studenterarbejdstimer
Forberedelse til undervisningen 90 timer
Tilstedeværelse Online og Klasserum) 27 timer
Eksamensaktiviteter 20 timer
Yderligere oplysninger

Undervisningen i efteråret ligger på mandage og torsdage om aften i uge 39-43. 

 

Sidst opdateret den 22-11-2023