English   Danish

2024/2025  BA-BPROV1001U  Internship (15 ects)

English Title
Internship (15 ects)

Kursusinformation

Sprog Dansk
Kursets ECTS 15 ECTS
Type Obligatorisk
Niveau Bachelor
Varighed Et semester
Starttidspunkt Efterår
Tidspunkt Skemaet bliver offentliggjort på calendar.cbs.dk
Studienævn
Studienævnet for HA i Projektledelse
Kursusansvarlig
  • Marianne Stang Våland - Institut for Afsætningsøkonomi (AØ)
Primære fagområder
  • Lederskab/Leadership
  • Organisation/Organisation
  • Projekt- og forandringsledelse/Project and change management
Undervisningsformer
  • Blended learning
Sidst opdateret den 25-06-2024

Relevante links

Læringsmål
  • Den studerende skal med udgangspunkt i den konkrete praksissammenhæng og erfaringen med egen opgaveløsning, identificere og formulere en selvvalgt problemstilling i relation til projektledelse.
  • Den studerende skal illustrere og udfolde problemstillingen ved hjælp af observationer og andre data indhentet gennem praktikforløbet, og analysere disse data ved hjælp af relevant teori fra studiet.
  • Den studerende skal reflektere over egen rolle i internship-organisationen, og udvikling af rollen.
  • Den studerende skal drage klare og sammenhængende konklusioner på baggrund af analysen af den valgte problemstilling.
Prøve/delprøver
Internship:
Prøvens ECTS 15
Prøveform Mundtlig prøve på baggrund af skriftligt produkt

Det er en forudsætning for at deltage i den mundtlige prøve, at det skriftlige produkt er afleveret inden afholdelse af prøven; inden for fastsat frist. Karakteren gives på baggrund af en helhedsbedømmelse af det skriftlige produkt og den individuelle mundtlige præstation, jf. også studieordningens regler om prøveformer.
Individuel eller gruppeprøve Individuel prøve
Omfang af skriftligt produkt Max. 20 sider
Opgavetype Rapport
Udlevering af opgave Opgaven formuleres af de studerende selv, se evt. guidelines
Varighed
Skriftligt produkt afleveres på en fastsat dato og tidspunkt.
30 min. pr. studerende, inkl. votering, karaktergivning og begrundelse
Bedømmelsesform 7-trins-skala
Bedømmer(e) Eksaminator og bi-eksaminator
Eksamensperiode Vinter
Syge-/omprøve
Samme prøveform som ved ordinær prøve
Har den studerende udarbejdet og afleveret den skriftlige rapport til den ordinære eksamen, men været syg ved den mundtlige prøve, afvikles sygeprøven på baggrund af genindlevering af den oprindelige rapport.

Hvis den studerende ikke har udarbejdet den skriftlige rapport på grund af sygdom eller anden årsag, skal den studerende udarbejde en rapport og deltage i den efterfølgende mundtlige sygeprøve på basis af denne.

Er den studerende ikke-bestået efter den mundtlige prøve, kan den studerende vælge at genindlevere rapporten, revidere rapporten eller aflevere en ny og på den baggrund deltage i den mundtlige omprøve.

NB. Det skal tydeligt fremgå på forsiden om projektrapporten er identisk med det indleverede til den ordinære eksamen, er revideret eller et nyt produkt.
Beskrivelse af eksamensforløbet

Den mundtlige eksamen tager udgangspunkt i den skriftlige internship-rapport. Den studerende kan indlede med supplerende overvejelser og analyser. Derefter kommer en dialog som tager udgangspunkt i de faglige temaer, som er rejst i rapporten og som desuden kan inddrage elementer fra studiet som kan perspektivere rapportens emner. Rapporten forventes at omfatte:

  • en introduktion til internship-organisationen og til de opgaver den studerende løste eller forsøgte at løse ifm. sit internship, samt den valgte problemstilling.
  • en problemformulering som afspejler den valgte problemstilling, hvori den studerende er (mere eller mindre) involveret gennem sin opgaveløsning. 
  • en redegørelse og begrundelse for valg af og erfaring med metoder, der anvendes til at undersøge den valgte problemstilling.
  • en redegørelse og begrundelse for den teori som er valgt til at analysere problemstillingen.
  • en teoretisk baseret analyse af problemstillingen. 
  • refleksion over egen rolle og læring, med vægt på samspillet mellem den studerendes opgaveløsning, internship-organisationen og rollen som praktikant.
Kursets indhold, forløb og pædagogik

Internship er et valgfag på 15 ECTS som har til formål at give den studerende mulighed for at forbinde teori og praksis med afsæt i en konkret problemstilling i en virksomhed, hvor den studerende er tilknyttet for en afgrænset periode. Gennem deltagelse i et eller flere projekter får den studerende erfaring med – og anledning til at reflektere over – hvordan praksisbetingelser påvirker mulighederne for at udøve projektledelse.

 

Parallelt med internship’et udvikler den studerende en skriftlig opgave, som dokumenterer erfaringerne fra internship’et og anvendes som oplæg til den mundtlige eksamen. Gennem arbejdet med opgaven opnår den studerende viden om og får erfaring med hvordan studiets teorier, begreber og metoder kan bruges til at analysere problemstillinger i praksis. Internship-faget trækker principielt på de fag og fagområder som har været repræsenteret tidligere på studiet.

 

Internship’et kombineres med klyngevejledning på CBS, samt to workshops undervejs i perioden: en introduktionsworkshop og en metodeworkshop. Hver studerende tilknyttes desuden en vejledningsklynge, hvor de studerende sammen med vejleder igennem 4 vejledningsgange hjælper hinanden med at reflektere over erfaringer fra internshippet og udvikle den skriftlige opgave. Vejlederen vil være eksaminator på eksamen, der afslutter internship forløbet.

 

Internship’et finder sted i perioden september-december på studiets 5 semester. Det valgte internship skal være relevant i forhold til kompetenceprofilen for HA (pro). Etablering af en aftale om Internship foregår på følgende måde: Den studerende afleverer en kontrakt som underskrives af både virksomheden og den studerende og hvor de forventede arbejdsopgaver fremgår. Kontrakten skal godkendes af fagansvarlig. Kontrakten findes på my.cbs.dk og skal sendes til Marianne Stang Våland: msv.marktg@cbs.dk senest den 1. august 2024 (men kan også fremsendes inden sommerferien). Man får hurtigt svar på om kontrakten er godkendt, men først efter d. 1. august bliver de studerende samlet tilmeldt faget via administrationen.

 

HA Pro støtter internships i startups i forbindelse med CSE. Dette kræver en aftale med CSE, som følger en separat ansøgningsproces – for mere information se  https://cse.cbs.dk/internship-with-ects/

Efter en aftale med CSE, skal der sendes en ansøgning til forhåndsgodkendelse og registrering af internship som med ethvert andet internship.

Beskrivelse af undervisningsformer
Det en praksisbaseret opgave at lave internship: Den studerende besøger praksis over en afgrænset periode og deltager i arbejdsopgaver som giver indsigt i hvordan praksis fungerer, samtidig som der gives mulighed til at observere og reflektere.

Dokumentationen af erfaringen med praksis understøttes af den proces det er at skrive en internshiprapport. Der knyttes en vejleder og en vejledningsklynge til denne del af arbejdet. Der afholdes desuden en opstartsworkshop og en metodeworkshop.
Feedback i undervisningen
Der afholdes en opstartsworkshop hvor virksomhedsspecifikke emner og temavalg diskuteres. Hertil kommer en metodeworkshop, hvor vi arbejder med valg af og erfaringer med metode samt problemformuleringer. Den studerende modtager fortløbende feedback fra den tilknyttede vejleder.
Studenterarbejdstimer
Arbejde i virksomheden (fuldtid i minimum 9 uger) 330 timer
Udarbejdelse af rapport 80 timer
Yderligere oplysninger

Intership trækker principelt på alle de fag og fagområder som har været repræsenteret tidligere på studiet.

Foreløbig litteratur

Anteby, M. (2013). Relaxing the taboo on telling our own stories: Upholding professional distance and personal involvement. Organization Science24(4), 1277-1290.

 

DeWalt, K. M., & DeWalt, B. R. (2002). Participant observation: A guide for fieldworkers. Walnut Creek, CA: AltaMira Press. Kap. 8: Participant observation.

 

Emerson, R.M. (1995). Fieldnotes in Ethnographic Research. In R.M. Emerson, R.I Fretz & L.L. Shaw, Writing Ethnographic Fieldnotes, Chicago: University of Chicago Press. Kap 1.

 

Krantz & Maltz (1997): A framework for consulting to organizational role. Consulting Psychology Journal Practice and Research 49(2), 137-151.

Sidst opdateret den 25-06-2024