2013/2014 BA-HAJ_MIK Mikroøkonomi
English Title | |
Micro Economics |
Kursusinformation |
|
Sprog | Dansk |
Prøve-ECTS | 7,5 ECTS |
Type | Obligatorisk |
Niveau | Bachelor |
Varighed | Et quarter |
Placering | Første quarter |
Tidspunkt | Se skemaet på e-Campus |
Studienævn |
Studienævnet for HA/cand.merc. i erhvervsøkonomi og
erhvervsjura, BSc
|
Kursusansvarlig | |
|
|
Primære fagområder | |
|
|
Sidst opdateret den 01-08-2013 |
Læringsmål | |||||||||||||||||||||
Efter at have fulgt dette kursus skal
den studerende være i stand til at:
|
|||||||||||||||||||||
Forudsætninger for at deltage i kurset | |||||||||||||||||||||
Dette kursus kræver ingen forudgående kendskab til økonomi og har ingen avancerede matematiske eller statistiske forudsætninger. En minimal forståelse af grundlæggende calculus, algebra og matematiske metoder (differentiel regning, optimering, osv) er tilstrækkelig | |||||||||||||||||||||
Prøve/delprøver | |||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||
Kursets indhold, forløb og pædagogik | |||||||||||||||||||||
Faget Mikroøkonomi præsenterer grundlæggende økonomisk teori om
forbrugeres og virksomheders økonomiske beslutninger,
konsekvenserne heraf for vareprisdannelse, arbejdskraft, m.v. og
samspillet mellem de forskellige markeder. Desuden omtales
mulighederne for at opnå en samfundsøkonomisk effektiv
ressourceanvendelse samt den økonomiske politiks (for eksempel
konkurrencepolitikkens) indflydelse på de enkelte markeder og på
den samfundsøkonomiske effektivitet. Endelig behandles konsekvenser
af manglende information.
|
|||||||||||||||||||||
Undervisningsformer | |||||||||||||||||||||
Bemærk: Forelæsningerne og
øvelsestimerne forgår på dansk. Lærebogen og andet materiale vil
være på engelsk.
Det forventes at de studerendes arbejdsindsats fordeler sig over fagets 206 arbejdstimer på følgende vis: |
|||||||||||||||||||||
Arbejdsbelastning | |||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||
Yderligere oplysninger | |||||||||||||||||||||
Supplerende materiale (øvelser, slides, osv) kan hentes på LEARN |
|||||||||||||||||||||
Foreløbig litteratur | |||||||||||||||||||||
Pensum er vejledende. Se lektionsplanen på Learn for yderligere
information.
|