English   Danish

2012/2013  BA-HAF_PRAK  Praksis

English Title
Practice

Kursusinformation

Sprog Dansk
Prøve-ECTS 7,5 ECTS
Type Obligatorisk
Niveau Bachelor
Varighed Et semester
Placering Efterår
Tidspunkt Se skemaet på e-Campus
Studienævn
Studienævnet for HA/cand.merc. i erhvervsøkonomi og filosofi, BSc
Kursusansvarlig
  • Christian Pagh - Institut for Ledelse, Politik og Filosofi
Fagområde/Category
  • Filosofi og videnskabsteori/Philosophy and philosophy of science
Sidst opdateret den 27-08-2012
Læringsmål
Efter at have færdiggjort kurset forventes den studerende at:
  • kunne forholde sig kritisk reflekterende til og bearbejde erhvervsøkonomiske problemstillinger.
  • have tilegnet sig praktiske, metodiske og analytiske færdigheder med relation til såvel erhvervsøkonomiske som filosofiske problematikker
  • have afprøvet filosofisk/akademisk og erhvervsorienteret formidlingspraksis
  • have gjort sig bekendt med formkrav inden for almindelig praktisk og akademisk formidling
Eksamen
Praksis:
Prøveform Skriftlig hjemmeopgave
Karakterskala 7-trins-skala
Censur Ingen censor
Eksamensperiode December/januar
Hjælpemidler Se detaljerede bestemmelser nedenfor
Varighed Se detaljerede bestemmelser nedenfor
Prøven er en individuel skriftlig opgave på maks. 6 normalsider, som bedømmes af én eksaminator. Med udgangspunkt i en case skal den studerende diskutere og reflektere over filosofiske problemstillinger.

Der afholdes ordinær eksamen i november/december og sygeeksamen/omprøve i januar/februar.
Forudsætninger for indstilling til eksamen
Aflevering af obligatorisk godkendelsesopgave samt fremlæggelse i gruppe; begge dele bedømt godkendt/ikke godkendt af underviser.
Kursets indhold, forløb og pædagogik
Praksis introducerer den studerende til praktisk arbejde indenfor erhvervsøkonomi og filosofi. Fokus er at opøve evnen til at forstå, fortolke og formidle såvel filosofiske som praktiske problemstillinger. Et centralt mål med kurset er at give den studerende indblik i forskellige form- og formidlingskrav, der kendetegner henholdsvis den akademiske verden og en mere praktisk orienteret, erhvervsøkonomisk kontekst.
Som et fælles udgangspunkt for de to perspektiver præsenteres en række analyseredskaber og metoder med henblik på at opøve den studerendes evne til at analysere, fortolke og formidle ideer og begreber.
Undervisningsformer
Kurset er bygget op som et intensivt, case-orienteret forløb med udstrakt fokus på studenterdeltagelse. Kurset prioriterer, at den studerende får mulighed for at afprøve og få feedback på såvel mundtlige som skriftlige præsentationer. Kurset bygges derfor op som en kombination af forelæsninger og øvelsestimer.
Kurset introducerer til forskellige metoder, analyseformer, genrer og genrekrav både i og udenfor den akademiske institution. Med udgangspunkt i eksempler, øvelser og opgaver skal den studerende arbejde med forskellige analyse- og formidlingsformater. Formålet er at opøve den studerendes fortolknings- og formidlingsevne gennem praksis. Det prioriteres derfor, at de studerende får direkte feedback både af underviser og andre studerende.
Den studerende skal til hver kursusgang præsentere mindre afleveringer i form af for eksempel mundtlige oplæg, skriftlige svar på arbejdsspørgsmål, gruppeafleveringer ol. For på denne måde at give den studerende mulighed for at afprøve sine færdigheder i praksis, har kurset en begrænset læsemængde.
Foreløbig litteratur
TBA
Sidst opdateret den 27-08-2012