2020/2021  DIP-DKONO1005U  Procurement og supply chain i et markedsperspektiv

Procurement and supply chain in a market perspective

Kursets ECTS 5 ECTS
Niveau Diplom
Studienævnet for HD (2. del)
  • OM
    Kim Sundtoft Hald - Institut for Produktion og Erhvervsøkonomi (PEØ)
  • Kim Østergaard - CBS Law
  • Markedsføring/Marketing
  • Strategi/Strategy
  • Supply chain management og logistik/Supply chain management and logistics
  • Blended learning
Sidst opdateret den 05-05-2020

• Identificere og forklare modeller og teorier til belysning af strategisk indkøb, sourcing og forsyningsledelse.
  • Anvende modeller og teorier til kritisk refleksion over muligheder og begrænsning for strategisk indkøb, sourcing og forsyningsledelse i egen organisation og supply chain eller anden empirisk kontekst.
  • Reflektere over teoriernes og modellernes relevans og anvendelighed.
Procurement of supply chain i et markedsperspektiv:
Prøvens ECTS 5
Prøveform Mundtlig prøve på baggrund af skriftligt produkt

Det er en forudsætning for at deltage i den mundtlige prøve, at det skriftlige produkt er afleveret inden afholdelse af prøven; inden for fastsat frist. Karakteren gives på baggrund af en helhedsbedømmelse af det skriftlige produkt og den individuelle mundtlige præstation.
Individuel eller gruppeprøve Individuel prøve
Omfang af skriftligt produkt Max. 5 sider
Opgavetype Synopsis
Varighed
Skriftligt produkt afleveres på en fastsat dato og tidspunkt.
20 min. pr. studerende, inkl. votering, karaktergivning og begrundelse
Bedømmer(e) Eksaminator og ekstern censor
Eksamensperiode Forår og Forår

Faget kan opdele i fire hovedområder.

Faget tager afsæt i en introduktion til indkøb og supply chain management. I denne del gives en grundig indføring i indkøbsprocessen, indkøbspolitikker og indkøbsprocedurer. Forsyningsledelse og integration i virksomheden samt på tværs af forsyningskæden diskuteres også teoretisk og eksemplificeres i praksis.

Fagets anden del omfatter en indføring i centrale indkøbsanalyser og udarbejdelse af indkøbsstrategi. Leverandørudvælgelse behandles ligeledes i denne del.

Kontraktindgåelse og forhandling er overskriften på fagets tredje hovedområde. Her opbygges en teoretisk indsigt i forhandlingens mekanismer, kontraktledelse samt indkøbslovgivning og etik.

Endelig i fagets sidste og fjerde hovedområde behandles udvikling af leverandører og leverandørrelationer. Særligt skabes der grundlag for analyse og udvikling af værdiskabelse, tillid, magt og attraktivitet i købervirksomhedens relationer med de strategiske vigtige leverandører.

Beskrivelse af undervisningsformer
Faget anvender et varierende udvalg af undervisningsmetoder, herunder case-baseret undervisning og diskussion samt litteratur/teori-baseret diskussion samt deltager-fremlæggelser. Faget er dialog-baseret, og deltagere skal derfor forvente en høj grad af involvering. Workshops i form af case-analyser og øvelser samt præsentation og diskussion er en naturlig integreret del af faget samt fremmødeundervisningen.
Deltagerne kan opnå feedback gennem forskellige kilder: Disse er:
- Personlige diskussioner med underviserne og kursusansvarlig ved brug af officehours.
- Case-opgaver og øvelser ved fremmødeundervisning.
- Deltager præsentationer ved fremmødeundervisning.
Undervisning 32 timer
Arbejde mellem fremmøde (Læse, Øvelser og Case-analyser mv.) 64 timer
Forberedelse til og gennemførsel af eksamen 42 timer
Foreløbig litteratur
Monczka, R. M., Handfield, R. B., Giunipero, L. C., & Patterson, J. L. (2015). Purchasing and supply chain management. Cengage Learning.
Sidst opdateret den 05-05-2020